Norden Ark

Har ju helt tappat bort å berätta att jag ju vart på Nordens Ark. Med jobbet. Förra tisdagen.
Tanken var att jag skulle lagt upp nån bild med - kameran var ju med å den gick varm. Det var kul å vara där igen, var ju där massa som barn iom pappas samarbete med WWF. Konstigt vad mkt man ändå kommer ihåg av en omgivning man inte besökt på över 10 år.
De har iofs smäckt upp ett stort hur med hotelldel å matsal i som inte fanns förr men annars var det sig likt.
Å vi fick ju sett de flesta djuren. Amurtigern (sibirisk tiger) var ju riktigt maffig, väger ju bara 300 kg...

Jaja, idag är den hundkurs. Kanske kan vara bättre väder än sist gång idag iaf! så får vi väl se om Ozzy kan sköta sig.

Vi var ute å käkade igår. Caroline och Joel var med. Trevligt! Joel blev smått rastlös halvvägs in i maten, som vanligt då med andra ord. haha Men va fasen, han är go´! Hellre en unge som han än en som klänger och bara är mammig hela tiden. Nåväl, regnet öste ner när vi gick för att kolla in tältet och utbudet av mat i Oktobertältet.. Men nä, blä. Så det blev The Bishop Arms istället. God mat!

Ska väl fortsätta jobba kanske. Fast jag vill hem. Sova... Är så jäkla trött! Å vaknade av kramp i vaden inatt. Gör satans ont sånt.

Imorn kanske det blir lite öl, jobb på lördag sen ledig 3 dagar å sen 3 dagar kvar på jobbet... Sen vetifan vad som händer.. Vila upp mig lite först iaf!

KramKram

Bohusläns Hundtjänst...

... är totalt jävla dumma i huvudet!
Är så arg på dem att jag näst intill kokar!
Det började så bra och slutade i katastrof. Jag ringde Kikki som hon heter och avsade oss den förra torsdagen. Vi skulle få 250:- tillbaka, 350:- enligt mina å Niklas beräkningar men hon ville inte ge med sig. Man får väl se det från en annan sida - att vi iaf skulle få lite tillbaka från katastrofkursen. En vecka gick, inga pengar. Så jag skrev ett mejl igår kväll där jag undrade över pengarna, nämnde den summa vi ville ha tillbaka, frågade om hon tappat bort kontot å att hon ju då kunde skriva tillbaka, fick ett mejl tillbaka imorse:

Hej!   Pengar är insatta på ert konto 250kr. Enl. mina noteringar om datum och tid är det det beloppet som ni skall ha tillbaks. Dessutom tycker jag inte om din attityd emot mig genom mailen vill du tala om vad du tycker ring mig istället mycket mer rättvist. Dessutom om ni läser på vår hemsida ang. privatkurs så skall man även träna i grupp, hur skulle vi kunna göra det?? Ni har inte försökt att komma varken till Vänersborg eller Uddevalla, så det ligger lite på er själva också att denna kurs inte blev färdig. Om det fortfarande är något du vill säga mig eller undrar vill jag att du ringer mig INTE mailar.   mvh kicki Hundtjänst I Bohuslän

Självklart skickade jag ett mejl tillbaka! haha
Skrev att det var bra att pengarna var tillbaka. Att anledingen till att vi inte kunde ta oss till Uddevalla med bara några timmars varsel inte går för oss, eftersom vi saknar körkort och jag jobbar mycket. Hade vi fått veta det i tid hade vi säkert kunnat ordna det! Åh, jag blir så förbannad! Jag skrev även att jag sitter på jobbet och inte kan hålla på att ringa henne hela tiden å försöka få tag på henne! Sen avslutade jag med "Nu kan vi går vidare - åt varsitt håll!"
Jösses vad förbannad jag är på henne. Min attityd var det inget fel på i första mejlet men är man en surkärring så är man väl antar jag! Jag är så jävla glad att det är förbi nu, trots att vi inte fick tillbaka så mkt pengar vi ville men vi är iaf av med en idioterna! Något måste hänt i deras liv under sommaren som gjorde de fientliga å helt enkelt a pain i the ass för oss! Å jag vet att jag inte är ensam över att vara besviken på dem!

Nåväl, igår började vi en ny kurs, med massa andra hundar. Fasta tider och dagar! Vi höll på i 2 timmar och det känns som att vi kommer ha bra nytta av denna kursen. Sen är den i Folkets park vilket ju är gångavstånd för oss. Skönt. Det blev dock kallt å blött å klcokan var nästan halv nio när vi var hemma men satan i gatan vad skönt det är att vara av med Bohusläns Hundtjänst!

Synd att man inte kan lämna rekommendationer på dem på deras hemsida. De har en gästbok men de måsta godkänna inläggen innan de syns  -  som om de skulle godkänna vårt inlägg då liksom!

Kan ju säga här att jag rekommenderar de varm om man vill ha en hundkurs där man aldrig får tag på dem, tiderna och dagarn ändras stup i era pengar käkas upp och ingen hjälp med hunden får man. Då rekommenderar jag dem, om det är det man vill få ut av en hundkurs?

Jaja, nu har skrivit av mig lite, känns bättre nu. Nu ska jag snart käka, sen jobba hela kvällen. Jippie.

Monday again...

Ja så var det en ny vecka igen då. Tiden går fort.
Den där matchen jag tjatade om innan gick ju som den gick.

Än mer irriterad är jag över matchen i lördags. IFK-Elfsborg. IFK gör 1-0 efter inte ens 2 minuter å vi står i klacken å skriker ut vår glädje! 2-0 kom i 23 minuten å glädjen var total.. sen kom 2-1 - målvaktstabbe. Med det var helt ok, vi ledde ju fortfarande, vi hade ännu de där viktiga 3 poängen! Men sen började domaren dömma som en knäppgök också. Missade en grov offside vilket ledde till en fri Elfsborgare, en klockrent godkänd glidtackling å då blåser han som en idiot i pipan - STRAFF!! Jävlar vad hetsigt det blev på läktaren efter det! Men fasen vad arg man blir när de dömmer så fel!! Det är ju hur många experter som helst som sagt att han inte bör blåst straff i det läget!
Trots oavgjort så kändes det som en förlust. Det borde vart en vinst! Men men, så är det.

Sen fattar jag inte vad en del föräldrar tänker med när de släpar med sig barn på ca 4 och 6 år in i IFK-klackens sektion på Nya Ullevi. Det finns ju en familjeläktare! När det blid fel domslut eller ngt annat händer som hetsar upp klacken och då speciellt de hetlevrade karlarna så är risken stor att en del spänningar uppstår. Som i lördags. Där var en barnfamilj som stod framför oss (vi stod ganska långt ner för att jag skulle kunna se) och när straffen kom blev det ett jäkla liv nere i vårt hörn. Det samlade en hel hop med arga supportrar som vill in  på planen å slåss. Som vanligt då med andra ord. Det vet man om man nån gång varit på en fotbollsmatch i de högre divisionerna. Det var säkert inte denna familjens första tur på BlåVitt-match i och med att alla 4;a var glädda i IFK-tröjor. Nåväl, när det blev hetsigt blev ju barnen så klart rädda. De började gråta å fick med all säkerhet världens klump i magen. De fick gå genom grinden med föräldrarna, grinden som publikvärdarna mödosamt försökte hålla stängd, barnen såg vettskrämda ut. Sen blev de lyfta innanför reklamskyltarna till en publikvärd, mamman å pappan gick mellan staketet å reklamskyltarna. Å barnen ville bara till mamma å pappa, å så försvann de. Men tänker man sig inte för innan man tar med barnen i klacken så får jag nästan säga att man får skylla sig själva. De kunde suttit på sittplatserna brevid klacken om det var viktigt att vara nära klacken, men fan inte i klacken! hoppas de lärde sig till nästa gång, å hoppas att ungarna inte blev så rädda att de inte vill åka på BlåVitt mer. Nåväl, kanske vore idé att ha åldersgräns i klacksektionen på 13 år kanske. Ja, jag vet inte jag. Enda jag är säker på är att jag själv aldrig skulle ta med mina små barn in i klacken - no way!

Nee, nu ska jag jobba vidare!

Tack för en mysig helg älsklingen! Det behövde vi nog. Så bra har det inte känts på länge! ♥♥♥♥

Å än är guldstriden inte över!image23

Jag är dålig!

Usch vad kass jag varit på att skriva här! Det kanske är ett bevis på att jag har haft annat för mig...
Jag var ju ledig i tisdags, av nån knäpp anledning. Men sånt får man ta när jag inte kan lägga mitt schema själv utan går på Åsas, hon som fick kicken... Detta innebär att jag jobbade i måndags, ledig i tisdags, sen jobb fram till ikväll kl 19.00, ledig imorn å jobb hela nästa vecka med. Som tur är så bytte jag nästa lördag, hade ju fan blivit som i sommar all over again annars, å nej tack(!) det vill jag inte.
Nästa lördag är det ju IFK Göteborg-Elfsborg! Hela årets match! Biljetterna till klacken är köpta, nya matchtröjan har dumpat ner i brevlådan hemma och väntar på att få användas! Ah, det ska bli så kul, stämningen kommer vara på topp på lördag morgon redan! Sen än mer framåt tretiden, när några öl är i kroppen. Klockan 16 är det avspark!
Karolina och hennes Petter skulle också dit. Men de är lite tråkiga å ska sitta på neutral plats, (som om den också inte kommer vara full med IFK:are) eftersom Karolina håller på Elfsborg. Å Petter borde nog ta med servetter till Karolina om Anders Svensson kommer för nära, då är det nog dräggelrisk på Karolina! ;D

Annars då?
Jodå, det knallar och går.
Känns både här å där att hösten är på väg rejält. Trots att det vart varmt och skönt på dagen de senaste dagarna så känns det i nästintill varje led på mig att det kalla kommer. Armbågar, axlar, händer, knän, fötter, höfter, ryggen, nacken värker. Hur kul låter det tycker du? Jag är så less på skiten. Vissa dar är det bättre. Andra dar kan jag knappt gå i trappor utan att det gör skitont. Iofs har jag sällan ont i alla kroppsdelarna samtidigt men oftast är det ju fler än en. Som idag, vänster armbåge som strålar ner handen, höger handled, nacken ryggen. Knäna är dock ok idag.
Kroppen känns som om den skulle tillhöra min mormorsmor... eller nån annan som vart död och begraven i åtskilliga år.
Det som är mest tröttsamt är att ingen fattar. Iaf ingen i min ålder, i min närhet. Mamma vet och kan förstå hur jävligt det är. Men andra tror nog inte att det är så farligt. De klagar över lite ryggont, jag kan säga så här, kom tillbaka å klaga inför mig när du har ont större delen av dagen större delan av året i någon kroppdel... Det är svinkul ska ni veta! Jag vill heller inte knöka i mig massa tabletter förrän det är oundvikligt, nån måtta får det vara. Jag är ung å käka massa piller nu kan ju resultera i grejs i senare år.
Nåväl, egentligen klagar jag sällan på detta, men ibland måste jag bara. Det känns rätt hopplöst när nog inte någon egentligen förstår... inte ens Niklas vet egentligen hur jävligt det känns, hur ont jag har...

Jaja, det är en del å göra idag på jobbet. skönt. Fast jag kommer ha rejält ont i fingrarna när jag kommer hem, mkt skrivande är nog inte det bästa för skiten i lederna... jaja det är kul när det är att göra iaf! Dikterande doktor tom! Tror fan det är första gången när jag jobbar helg! Heureka!

Nä om man ska avrunda.
Har ju fått ur mig lite ilska nu iaf!

Ha en fin lördag å ikväll ska vi heja på de blågula när de spelar bort danskarna!!
"Ynk! Ynk! Ynk!"

image22Kvällens målgörare??

Kvällens match, helgens höjdpunkt!