Besiktning

Var ledig i fredags för besiktning av lägenheten. Han kom vid åtta och gjorde besiktningen. Lite orolig var man ju men inga 3:or fick vi och det var ju kalas! Det ska ju gälla den besiktningen även när vi flyttat ut och det ska de fasiken göra också! Vill verkligen inte råka ut för några efterslängar med höga kravsummor. Lägenheten är ju inte i världens bästa skick direkt men det är nog evigheter sedan den såg sina bästa dagar. En uppfräschning skulle inte sitta fel!
Nåväl, efter besiktningen begav vi oss iväg till Myrorna som ju öppnat i THN. Blev en del inhandlat, som två charmiga gamla gröna glasflaskor som nog får pryda köksfönstret. Lite sällskapsspel blev det också.TP för 95:- som kanske är spelat med en gång och de andra var knappt använda de heller.
Sen hem lämna Ozzy och bege oss mot Netto, Sylte, med andra ord en rätt så rejält cykeltur. Ungefär där vi bodde förut för er som inte känner till THN så bra.
Där skulle inhandlas en dammsugare, vi fick den sista. Den står fint i vardagsrummet bakom soffan och ska inte öppnas förrän vi flyttat. Hittade även möbler till balkongen. Två sköna fotöljer med fotpall och ett litet glasbord för ynka 500 spänn. Detta och en lite påse cyklade vi sedan hem med. Måste sett ut som "Hej kom och hjälp oss". Fick in på 10:- kronorsaffären tvärs över gata å köpa ngt som liknade spännband för den stora paketen med möblerna. Niklas, den stackarn, fick cykla med ena handen bak mot pakethållaren och hålla fast paketet så det inte ramlade ner. Jag hade dammsugaren på pakethållaren och resten i korgen. Väl hemma blev det lite middag och sova sen Arn. Den sista filmen! Den var bra! Jag har ju inte läst böckerna så jag kan ju inte uttala mig om skillnader och sånt men bra var den.
Lördag och bowling. Jag fastnade på golve, var ju inget glid (!), när jag skulle kasta första klotet. Ramlade rakt ner på banan men mina ömma knän dunkande hårt. Lite smått pinsamt men förbannade golv! Man ska ju kunna glida med bowlingskorna. Jaja, det känns i högerknäet och i ryggen att jag vurpade, men skratta gjorde vi ju...
Väl hemma efter detta kom vi på briljanta idén,samtidigt som vi såg IFK-matchen på TV:n att vi måste kolla paketet med balkongmöblerna så alla skruvar fanns. Gjorde ju inte det så vi fick kasta oss iväg å cykla bort till Netto en gång till. Men denna gång bara med lilla lådan där alla skruvar låg i. Fick fixat så vi fick rätt med oss hem.
På vägen hem fick vi för oss att se om vi kunde hitta Niklas mormors grav. Men det gick inte. Får försöka en annan gång, för vi var säkert nära.
Stannade på vägen och köpte mat för laga någon efter den dagen orkade jag faktiskt inte.
Igår var tredje personen och kollade på lägenheten, vetifasen om hon vill ha den. Verkar inte vara många som vill det. Kan jag förstå när det inte finns balkong - till den hyran!
Idag är Darlingen ute på Överby å handlar igen. Matta till balkongen, blir en bambumatto. Kollade på den på Jysk för nån helg sedan men då kostade den 400 å nu 200 så det var ju ett kap. Köptes även lite annat men det får ni se om ni makar er upp till Bohusgården nån gång i november! ;D
Åh, jag längtar så förbaskat! Räcker till 15/9 för då flyttar vi lite grejer och jag börjar måla!!
Allt handlar nästan om lägenheten nu, blir mkt prat om hur vi ska ha det, vad vi ska köpa och inte köpa...
Mycket pengar går det nu, tur vi har kreditkort!!
Även bokat ny tid för tatuering, sista veckan i oktober kommer tredje gadden till! Hela vänster överarm är det tänkt!

Nä, nu cyklingsallad.

Teoriprov

Niklas klarade teoriprovet idag!!

Grattis till dig Älsklingen!!!

Snart har du kortet i handen ska du se!



Bild från Google.

Cykeltur

Det gick förvånansvärt bra att cykla med Ozzy. Det är ju bra bit ut till Willys men han behöver ju motionen, blir han trött och go hemma sen! Jag cyklade bakom och fick hålla lite koll på kiss- och bajapauser som det blev några utav. Sen handlade vi lite. Sånt som är bra till nya lägenheten, småsaker men som ger ett mer enhetligt hem.
Fan vad vi handlar... Pengarna säger bara svisch så är de borta!
Å vi har inte ens lånet på banken på kontot än..

Nä, nu ska jag ta å ringa Sandra!
Ha en trevlig söndag!

Test

Vi ska ge oss ut och cykla med Ozzy...
Hur ska detta gå.
Det kommer bli intressant iaf. Mot Willys och ÖB...

Chili

Helgen spenderades på Överby känns det som. Vi åkte dit på lördag och kollade efter färg. Köpte färg till alla de rum som skall målas i nya lägenheten. Vi kom undan rätt bra ändå, under tusenlappen, hoppas bara att färgen räcker så vi slipper krångla och köpa ny.
Hallen blir iaf nougat.
Sovrummet blir granitfärgat med svart fondvägg med granitmönster i.
Vardagsrummet blir en härligt glad röd färg som heter chili, och svart och chili på fondväggen där.
köket är ju redan vitt och rött och skall så förbli. Det kommer bli kanoners! När jag väl är klar vill säga...

Vi missade bussen med ett par kliv när vi kom småspringande med alla våra 8 hinkar färg och spackel. Det blev droppen. Vi var trötta, hungriga och hade ont i tossingarna + att glassen i Ica Maxipåsen smälte så vi ringde taxi.. som om vi skulle vara miljonärer. Blev 144;- fattigare men det var det fan värt! Hem och kollade på IFK, missade ju nästan hela första halvlek. Fast den matchen gick ju som den gick också. Det var nog Baselmatchen som förstörde mkt där, jävla hösäck till domare! Han får ju inte döma fler matcher i Champions League iår iaf!

Söndag tog vi oss en tur till! Vi handlade inte lika mkt denna gång som tur var! Nu kollade vi mest runt på EM och kikade på vårt nya köksbord, vilket det nu blir. Men nytt ska det bli iaf! Kikade efter balkongmöbler också men det var inte lika lätt. Vet ju inte alls vad för bord som får plats, men vi har nog ett på G...

Nåja, nu är arbetsdagen snart slut och jag ska sova mig hemåt!

Förresten nån som vill hjälpa oss flytta, sista veckan i oktober?

Bankbesök

Gjorde vårt första bankbesök i Uddevalla igår och fick träffat vår handläggare. Mycket trevlig karl. Allt gick bra och 33.000 är nu inbetalda i handpenning på lägenheten. Vi ska dit igen den 15/9 och flytta över våra konton från Swedbank. Sen blir det ytterligare ett bankbesök då det stora lånet skall skrivas på!
Det känns bra!
Det enda jag inte ser fram emot är att packa och flytta allt. Flyttfirma låter tämligen lockande men också tämligen dyrt. Fast det som är positivt är ju att man slipper bära allt tungt och man kan ha ryggen kvar när kvällen kommer. Sen går det ju mycket fortare med folk som verkligen kan flytta. Får se hur vi gör. Kostnadsförslag är ju iaf bra att kolla upp.

Annars så är det mycket mycket inredning som surrar runt i huvudet. Till och med Niklas har inredarskallen på sig. Så det pratas färger och köksmöbler och färger igen. Kommer bli en del för mig att göra men tar jag mig en vecka i lägenheten direkt när vi fått den, drar dit en madrass och lite käk så jag klarar mig en vecka ska nog jobbet vara klart. Det känns som det är lika bra att jag är i lägenheten, bor i lägenheten, när jag ska måla. Blir så avbrutet i arbetet om jag ska åka hem till Trollhättan varje dag och sen tillbaka dagen efter. Det blir ett mer kompaklt och samlat arbete om jag kan sova i lägenheten... Då kan jag ju arbeta till långt in på natten om jag vill och sova när jag känner för det. Det låter bra det!
Helgen som kommer blir nog lugn. Vi ska nog åka och hämta hem massa färgprover och kanske även köpa lite färg, några färger är vi ju redan 100% säkra på så varför inte köpa redan nu och fördela kostnaderna lite...

Jobbet är lugnt, det är ganska skönt att det inte är som det brukar vara. Vi är halva styrkan i och med att det fortfarande är semester, och det är lugnt... Det är sån kontrast emot hur det normalt är så man undrar om man missat hälften av banden... Men vi vet alla hur det kommer bli i höst och vinter, mycket mycket arbete!

Nä, jag får väl sätta igång med arbetet nu då!
Köpte förresten en ny cykel till mig igår, najs..

Höres

Ny vecka

Jaha så var det en ny vecka igen. Rätt trött idag, blev inte många timmars sömn inatt, 4 kanske.
Ikväll ska jag visa lägenheten för nån tant. Niklas får ta en runda med Ozzy. Eftersom det är en eventuell hyresgäst efter oss fick vi ta och städa lite extra mkt igår men det är ju iofs bara bra, då blir det ju lättare när vi väl flyttar.
Vi har inte bestämt oss än för när flyttlasset bär av. Vi har tillgång till nya lägenheten i mitten av september men det ska ju målas och grejas först innan vi flyttar så jag lär tillbringa ett antal timmar där utan möbler med en roller eller två i handen. Det ska bli kul! Har fixat så vi kan låna en OH-apparat så jag får upp ett mönster på väggen som ska målas. Gäller bara att välja mönster, för att inte tala om resten av färgerna. köket kommer inte röras. Där är fint! Men jag vill inte ha gula tapeter i vardagsrummt, inte de som är i hallen heller. Och sovrummet har nån fettfläck vid sängen. Så det blir lite måla. Jag gillar ju sånt så det ska bara bli kul. Visst mycket jobb men kul jobb!
Jag är sugen på att flytta så fort som möjligt så vi kanske flyttar in september/oktober. Annars blir det i slutet av oktober...
På torsdag ska vi till banken i Uddevalla och få oss lite penningar!
Vi ska väl försöka och låna 30.000 över vad lägenheten gick på för färgen kostar ju lite, sen ska köpas nya köksmöbler.
Får se om vi flyttar allt själva eller anlitar flyttfirma. Flyttfirma är ganska lockande. Slippa all tunga lyft.
Ja vi får se.

Nu får jag väl fortsätta jobba antar jag...