Sovmorgon

Jag trodde visst att jag hade sovmorgon imorse. Jag var uppe och kissade 04:40 och var glad att det var en timma till klockan skulle ringa. Sen vaknade jag 06:25 med telefonen i handen. Stängt av larmen och allt. 06:25 har jag 8 minuter på mig till tåget går. Det var ganska chanslöst att jag skulle klara det. Nästa tåg gick som tur var 06:59. så jag kom till jobbet "bara" en halvitmma för sen med min enorma packning.
Jag ska hem till Ödeborg, till mamma och pappa, till min lilla Aja, så jag har dragväskan med mig. Funderade på att ta min HH-väska att ha på ryggen men den skär så oskönt in i axlarna nu ser det mer ut som jag skall på semester. Tänk om så ändå var fallet...
Jag skall vara inomhus så gott som hela helgen. Det är därför det kommer vara kanonvärme hela helgen! Jag ska sätta bröstpanel i hallen hos mamma och pappa. Måla den med om det hinns med. Kommer bli kul. Förutom det faktum att den skall sättas upp med pappa. Ni som känner mig vet nog lite om hur bra vi två fungerar ihop.
Jag vet precis hur det kommer gå till, han kommer hävda att det sätt han gör på är det bästa, jag argumenterar för mitt sätt. Jag blir skitförbannad eftersom han aldrig kan lyssna. Jag går ut en kvart eller så. Han kommer efter ett tag och säger att det nog kanske var bättre det sätt jag sa ändå. Jag vet redan nu att det kommer bli så.
Jag är inte världens händigaste, inte jätteduktig på att spika och skruva men jag har fan inte handen mitt i röven som både pappa och bror min har (sorry Bobo men det är sant...).
Mamma har sagt till pappa att hon skall åka iväg på lördag (trots höften och trots att hon nu nästan altid kör bil p.g.a den), jag vet hur det hade vart annars. Sju resor värre.
Jaja, jag får kanske bita ihop och hålla tyst och låta honom domdera, så får han se hur det ser ut sen...
Jag ska iaf försöka få smätt upp lite grundfärg på väggen ikväll så vi kan ta resten av hallen med grundfärg imorn fm, sen hinner vi börja sätta upp panelen också. Det gäller bara att pappa kan arbeta längre än 30 minuter utan kaffepaus.

En renovering av hallen behövs iaf och den kommer bli av. Lagom till att pappa fyller 60 och huset kommer fyllas av partimedlemmar, kommunalpolitiker och fan och hans farmor...
Nåja det blir som det blir bara det blir gjort.

Niklas stannar hemma. Han vill nog knappast med ändå. Ozzy är också hemma annars hade han nog kunnat bli använd som pensel, frivilligt eller ofrivilligt för han hade sett det som en lek.
Jag ska som det ser ut nu upp även nästa helg. Ragnhild och Tage ska fira 110-årskalas och 30-årig bröllopsdag 6/6. Då får väl Ozzy åka med och Niklas får nån dag för sig själv. (Tänk om jag kunde få det...)
Nä jag trivs när det händer saker, så länge det inte är allt för mkt på allt för kort tid. Men detta skall nog gå.
Nä jag kanske ska ta och jobba lite nu, det här blev ett långt inlägg....

Ha det så bra ni som har tid att gå ut i solen i helgen...

Satan skit helvete

Jag skrev ett långt fint inlägg här förut om diverse saker, men det försvann. Kan bli irriterad över mindre!!

Ja det handlade om förkylning, lite tillfrisknande, att jag nu smittat Niklas så han ligger hemma och kör upp papper i näsan, det handlade om FC Trollhättan som spelar match nu på lördag. Fri entré och jag ska dit. Antingen med Niklas eller utan honom och bara med Caroline och de små, det hela beror på om Niklas tillfrisknat ngt eller inte.

Såg ni rysaren igår förresten?
Jag kan inte hjälpa det men jag tycker det är jobbigt att se vuxna karlar bryta ihop på det sätt som John Terry gjorde efter sin straffmiss. Måste verkligen vart ett konstigt gräs för det var många som halkade igår, även om det regnar så spelar de med skruvdobbar på skorna vilket ger mer fäste än de som vi vanliga svensson spelar med som är i plast. Nåväl, Man United vann iaf, som jag trodde. Men det var en ryslig match. Jag är rätt glad att jag inte håller på något av lagen fast måste jag så blir det nog United. Annars är det ju Arsenal för mig. Fast jag är inte så insatt i den engelska fotbollen, klart jag håller lite koll men roligare på hemmaplan. IFK är det som är mig varmast om hjärtat.
Appropå fotboll är det ju 14 dagar tills EM börjar! Jippie!

Vi hörs och ses!

Ryggvärk och fotvärk

Jag skulle nog hållt mig inlåst i ett maddraserat rum denna vecka.
Sträckte mig ju i söndags i ryggen när jag halkade snyggt på bowlingen. Igår vrickade jag foten.

Gårdagen började bra iaf. Afrikansk dans. Var rätt kul även om min koordination inte är den bästa. Man blev snabbt varm och det var ett skönt flås. Ryggen kändes dock av ordentligt redan när jag gick ur sängen jag kunde inte vara med i mer än 40 minuter, det varade en timme. Men det var kul.
Sen åkte vi till Gunnebo slott ute i Mölndal. Jag skulle väl inte kalla des slott, snarare herrgård av det finare slaget. Nåja, där blev det lunch, gott och med färska grönsaker/rotfrukter från deras egen första skörd för året.
Efter sista tuggan begav vi oss ner i trädgården och lade ut filtar och lade oss ner i solen en stund. Sedan var det dags för femkamp!
Det började med säckhoppning. Jag har nu hoppat säck 2 gånger i mitt liv. En gång när jag var lite, den minns jag inte ens och så igår då. Jösses vad bra det gick. I all hast och stress för att komma iväg fort fastnade jag nog i säcken och fick inte på den ordentligt, trasslade in fötterna och trampade snett. Ramlade. Upp igen, tillbaka till ledet och ramlade igen genom att trampa snett - ordentligt. Så idag har jag en svullen och vacken vänsterfot. Men det är väl smällar man får ta antar jag. Efter säckhoppningen var det SpottaRåtta som bestod i en tävlan om vilket lag som kunde spotta längst. Gröna grodor iställer för råttor men det gick bättre än säckhoppningen. Dock vet jag inte hur våra domare mätte då det var solklart att vårt lag var en bra bit före både tvåan och trean. Nåja, en tredjeplats fick vi där, säcken en andraplats.
Sen var det dags att dra ett rep genom kläderna med början uppifrån. Jag fick göra 2 gånger eftersom jag inte hade lika taighta kläder som de andra. Vi kom nog två där med. Taighta jeans var inte lätta att komma igenom haha Sedan skulle vi sortera oss efter längd. Den tävlingen var inte genomtänkt och ingen borde fått poäng. Skitknäppt... Sen var det frågesport, det var vår tipspromenad det.
Vi i mitt lag kunde inte förstå hur vi kunde komma näst sist när vi var tvåa i alla grenar utom en. Det var konstigt. Mern men, våra lekledare blev skitsura när man råkade ifrågastta deras beslut. Det var ju bara en lek men surt ändå... Nåja det var på det hela taget en bra dag.

Idag känner jag dock av ryggen mer än igår. Foten likaså. Men det är väl smällar man får ta.
Jag borde jobba lite nu. Det är en hel del att skriva. Våra små läkare har arbetat mkt igår...

Mogelkalas

Grilleftermiddagen var lyckad! Alla tyckte det vat gott! Min grillsås blev en succé och vi får vara glada övar att Eva och Ronny (Elisabeths syster och man) inte kom, maten hade inte räckt. Äimage108ndå hade vi 16 köttbitar, korv med bröd till barnen (som även slank ner lite här och där såg jag ;P), potatissallad, bacon och cous-coussallad, min grillsås och jordgubbstårta till efterrätt.
Jag tror och hoppas att Elisabeth var nöjd med dagen. De stannade iaf i 3,5 h så lite nöjd blev hon nog.
Det var kul. Jag gillar ju familjesammankomster, det var kul att även mamma och pappa kom. De har ju blivit en del av familjen vare sig de vill eller inte. Nåja, Elisabeth blev 53, fast man talar ju inte om en kvinnas                                    Så det kan se ut när man grillar..,inte hos oss dock :P
ålder så vi glömmer det där...
Grillen fick riktigt bra fart och allt köttet grillades upp i en väldig fart!
Där fick Grukan för han trodde att vår lilla grill inte skulle klara det, det är väl kanske människan bakom grillen som får få beröm. I detta fallet var det Niklas, tänka sig. Jag slapp, skönt. Hade ju stått med maten i flera timmar innan. Marinera, göra sås, sallad för att inte tala om tårtan.
Den blev mumsig! Så gott med färska svenska jordgubbar!!      

Ozzy satte vi fast i spiralvajern i ett träd. Niklas och Joel spelade lite fotboll med honom. Detta efter att Joel blev nerslickad i backen 2 gånger av Ozzy. Men han glömmer fort och snart lika kär ändå. Tess var också med. Söt i rosa klänning. Hon är mycket mer framåt nu och det är verkligen roligt! Hon och Joel leker bra nu för tiden.
Vädret dagen till ära kunde heller inte blivit bättre! Det var skönt i skuggan på baksidan!

Igår var vi ute på långpromenad runt Spikön, sen blev det bowling och jag var som vanligt kass. Som alltid i nyktert tillståns. Niklas tog 148 poäng på första serien, jag tog inte ens 100. Detta kan kankse jämföras med mina 145 poäng när jag var mindre nykter sist vi var där. Slutsatsen är enkel: full Anna + bowling = strike!

Nåja, nog om detta.
Nu ska jag väl jobba antar jag. Imorn ska vi danska afrikansk dans på Öppenvårdsdagen, sedan blir det lunch på Gunnebo slott och aktiviteter av ngt slag, tipspromenad vet jag iaf. Skönt att komma iväg från jobbet iaf. Trots att det kostar 125 men det får det vara värt. Slipper ju sittar framför en dataskärm i över 8 timmar iaf.
Bara vädret är varm så funkar det nog! Idag blåser det ju så förbenat kallt.

Nä fortsätta jobba kanske...
Undrar om någon orkade läsa det här, blev visst ganska långt...
Kanske lägger upp lite bilder här från grillningen i lördags och promenaden igår och jag får ork och lust nån dag.


Jag har syndat

Ännu en gång har jag köpt något som jag inte skulle köpt. Ett par skor till. Så på mindre än en månad har jag köpt 3 par skor, kanske inte det min plånbok uppskattar som mest! Nåväl, behövde väl dem antar jag. Ett par lågskor till sommaren. Haha, jag kan komma på orsaker att köpa ännu fler skor så där råder ingen brist...

Valborg och 1:a maj är förbi. Jag var skittrött hela 1:a maj, å då gjorde vi ändå inget på Valborgskvällen. Jobb i fredags. Skitkul.
Lördag, söndag har iaf bjudit på underbart väder. I lördags var jag och Carolen, Joel och Amanda på picknick. Vi var ute i över 4 timmar, hur skönt som helst! Fick tom lite färg i ansiktet, men den är säkert borta nu.
Igår tog vi oss ut till Överby, Niklas fick köpt nya skor i en nyöppnad skoaffär. Billiga och snygga, bättre kan det väl inte blir. Överraskande nog så hittade även jag skor som jag ville ha, MEN jag köpte inga!!
Vi fick iaf tag på födelsedagspresent till Niklas mamma, hon fyller ju på fredag. Vi köpte solcellslampor som man kan sätta i rabatten. Hon har ju en lite uteplats där hon pysslar i jorden så det kan nog bli snyggt på sommarkvällarna.
Meningen var från första början att vi skulle gå ut och äta middag på nån restaurang på fredag kväll. Niklas kom sådär halvseriöst med förslaget att vi kunde grilla hos oss om vi inte visste vart vi ville gå. Pratade med Caroline och ställen i telefonen och då kom det fram att ingen egentligen har råd att lägga pengar på restaurangbesök. Så då blir det nog grillen som får gå varm hemma på vår baksida på lördag istället. Kan ju vara mysigt att grilla istället. Handlingen står jag för, bara folket betalar sin del så kommer vi ju undan men en ganska nätt summa per person. Kände att jag fick bjuda mina föräldrar också, när vi ändå skall vara på vår baksida och de ingår ju i familjen oavsett så det blir nog bra. 10 pers blir vi nog iaf. Bra, vi har 6 stolar till ett litet runt bord på baksidan men det ska väl lösas. Man får väl sitta på kanten av "altanen" så länge.

Onsdag är jag ledig. Eller ja, jag ska iaf inte till Sahlgrenska och arbeta. Jag ska till veterinären med Ozzy, handla inför lördagen, och lite annan handling också. Hinna gå på marknaden och se om jag kan hitta en ny nosgrimma till Ozzy. Kanske åka till Göteborg och kolla på IFK-Kalmar. så det kommer oavsett bli en dag med många händelser.

Nåja, antar att jag får gå tillbaka till arbetet nu.

Vi synes!