De utlovade bilderna

Bilder tagna på Långfredagen hemma hos "svärmor" Elisabeth då vi målade massa ägg...


image99image97
Amanda                    Syskonkärlek Amanda och Joel
image100




Jag och Caroline...
Bilden talar för sig själv - vi är friska i huvudet.







Sen gick det hela lite överstyr och vattenfärgen hamnade inte längre på äggen...


image101


Inte heller Stefan kom undan.
Fast han verkar ju lika glad för det.
Lilla söta Tess var däremot redan sminkad när hon kom, fast det mesta är borta nu.
Men vi ville inte utsätta henne för detta...









image103








Stefan Mogel

Bör väl tilläggas att Stefan gick ut så här, iofs gick han bara hem, några hus längre ner men ändå...







Nu är frågan om detta är en karriär Caroline och jag borde rikta in oss på.
Säg mig, ska vi satsa på att bli makeup-artister? Eller kanske stylister?
För visst har vi träffat rätt, detta är verkligen Stefans färger eller hur?




Snö

Ska det aldrig bli vår?
Jag brukar inte vara den som klagar när snön väl faller. Kan nog inte säga att jag klagar nu heller, men det känns onekligen lite konstigt att det är så mycket snö nu. Våren var ju på väg.
Var ju rejält snöfall imorse på vägen till jobbet. Får vara glad att man åker kollektivt, som faktiskt höll tiden idag, annat hade väl varit om man kört bil.
Lena - en på jobbet, fastnade i parkeringshuset - på Sahlgrenska. Jag fick hålla mig för skratt när hon ringde och sa varför hon var sen förut. Smartarslet hade kört fast i en snödriva och fastnat med bakhjulet så hon satt och väntade på bärgningsbilen. Detta i ett parkeringshus!!
Frågan jag ställer mig är ju så klart, kan människan köra bil?? hahaha

Påsken avklarades lugnt och fint. Inte ens grannarna störde!
Jag hann sy klart det nya överdraget till min röda fåtölj, nu är den vit. Efter en del pill och svordommar.
Ozzy har blivit snögubbe, fasen vad den hunden älskar snön! Han letar reda på de största isklumparna han kan hitta på bakgården och sen springer han runt med dem, gömmer dem i snön för att sedan nosa upp dem igen. Han är för rolig.
Jag har visst varit i baktagen också. Det där lät nästan illa...
Jag har bakat kanelbullar, baugetter, och en dumlekladdkaka. De två senaste gjordes igår innan mamma, pappa och Inge kom på middag. Det var trevligt med lite folk på middag!

I fredags var jag hos Niklas mamma, med Caroline och de små. Stefan och Tess kom också. Vi skulle ju måla påskägg. Det puffades och blåstes ägg, skrattades och målades. Slutade med att Joel och Tess sprang runt och lekte, fastnade framför TV:n och vi "vuxna" målade ägg istället. Sedan målade vi varandra. haha Stefan blev nog snyggast. ;D Ska försöka komma åt och lägga in de bilderna sen. Vi såg otroligt normala ut. haha
Fredagens kommentar kommer nog från Niklas minsta syster, som kom ut i köket efter att vi blåst ur alla ägg: "Jaha, ni köpte såna ägg utan ägg i". haha Jodu Josse, det gjorde vi! ;P

Nee, jobba är jag nog här för...
Så, höres.

Jag ser det snöar

Nu snöar det ta mig tusan!
I mitt morgonsus 05:40-06:15 tittade jag inte ut genom fönstret. Persiennerna var nere och jag var trött. Jag tog för givet att det var som igår.
- Vantar behöver jag inte, tänkte jag, det var ju så varmt igår!image93
Tji fick jag när jag kom ut ur hissen och såg ut genom portdörren. 15-20 cm snö. Och detta fick jag skynda mig i. För jag hadr ju inte med i mina beräkningar på gångtid till tåget räknat med att pulsa i snö. Men jag kom fram. Efter att ha lekt självmordskanditat några hundra meter och gått på vägen - där Trollhätteborna inte fattat att det är högst 50 km/h på. Jag kom fram, täckt av snö. Tåget var naturligvis lite sent, men "bara" 8 minuter.
Spårvagnarna i Götet gick rätt bra, det var ju inte lika mycket snö här som hemma. Fast det börjar ta sig nu.
Bävar lite för hemvägen. Hoppas bara att tåget går och inte blir inställt och extrabussar får köra, då är jag nog inte hemma förrän kl 19.
Jaja, det är väl så det är.
Kan bli intressant om Trollhättans Stad har hittat sina snöplogar och gubbar som kan köra de små traktorerna så de kan ha plogat undan tills jag kommer hem. Säkert inte, för de är så dåliga på att ploga i den stan!

Nåväl. Helgen förlöpte utan större fadäser. Inget större hände. Iaf inte dagtid. Sen att vi har 2 grannar som är kokobello. Den ena har ni ju hört en del om förr. Vi trodde att Käkhönen i den andra ettan var skötsammare, men nä. Jag somnade vid strax efter 02 fredag natt. Väcktes av att nån ringde på dörren 04:18. Idioten Käkhönen stod och ringde på. Smällde i brevinkastet. Försökte öppna dörren. Sen gick han vidare till andra dörrar i trapphuset. Han slängde även in sitt bankkort och körkort i vårt brevinkast. Niklas som var vaken när det hela började, undrade vad det var som lät, kollade i kikhålet och Käkhönens kompisar försökte få in honom i lägenheten. Men han vägrade.
- Nä, jag bor inte här!
Nähä, var fan bor du då ditt kötthuvud!?!
Jag ringde Securitas, som för en gångs skulle svarade rätt snabbt. Killen i luren skulle meddela de på jour i Trollhättan men han trodde inte att de skulle åka dit om det nu var tyst.
Jamen tack så jävla mycket då! Vad visste vi, han kunde ju ligga utanför nån dörr och sova, eller sätta igång igen efter nån halvtimme. Han kom hem igen vid 05 iaf. Jag somnade om. Vaknade med värdlens huvudvärk som utvecklade sig till migrän under lördagen. Tack som fan Magnus Käkhönen!
Jag var och knackade på vid 13-tiden på lördag. En kompis öppnade och sa att han var på jobbet. Jag lämnade iaf korten till honom och sa att han skulle hälsa honom att nästa gång får vi ringa polisen så får de ta in honom i fyllecell. Det går ju inte för sig att han springer runt i trapphuset och väcker alla grannarna!!
Jag får väl gå dit idag med och prata med honom. Kanske är det inte vår andra granne - Bohlin - som pissat i hissen. Kanske är det Käkhönen!
Jag är skittrött på alla jävla grannar iaf!

Vi träffade vår granne under oss, en trevlig kvinna! Hon undrade om vi visste vem som kan ha spytt utanför hennes dörr. Käkhönen svarade jag då! Solklart Käkhönen! Hon skulle iaf ringa Akelius idag och säga åt dem. Dels att det är lika smutsigt i trapphuset, märks inte ens att de städar på måndagar. Dels att Käkhönen har vart i farten! Detta fungerar inte längre!

Nä nu blev jag arg, nu ska jag skicka mail till Akelius och klaga!!

image94

Sammanfattning

En kort sammanfattning av min dag hittills...
image92Huvudvärk...

TV:n har kommit

Sådär, nu är vårt nya hem klart. Synd bara att det inte är en ny lägenhet i Göteborg också, men man kan väl inte få allt?
TV:n kom idag. Stod redan uppställd på TV-bänken lite över 9 då jag fick den på bildmeddelande från Niklas.
Så nu är alles klar! Sängen, bokhyllan, TV-bänken, vitrinskåpet, 3 nya canvastavlor, allt som skulle målas är målat, databordet är nytt, datorn är ny, TV:n är alldeles ny. Varm från fabriken kan man nästan säga! Många butiker har ju inte ens fått ut den i sortimentet ännu.
Najs. Så ikväll ska det sittas i vardagsrummet och se på TV istället för i sängen, skönt med omväxling;D
Fan vilka I-landsproblem. Jag har irriterat mig på att vi inte haft nån TV i vardagsrummet på nästan en månad, fast vi har en i sovrummet! Men det handlar väl om vad man är van vid... Alla är vi väl vanemänniskor?
Så kan vi få inkopplat bioljudet å se på film där nu, det kan bli najs. 42" platt-TV och bioljud, Movienight anyone? haha

Hela framstycket är gjort i glas så man ser inga högtalare, den ät stöttåligare än andra plasma. Sen ett stort plus är att den är helt utan bly, som de flersta plattTV har, den drar också mindre ström. Helt nytt tänk på denna lilla makapär... Sen att den kostade lite det säger vi inget om...

Niklas fyller om exakt en månad idag. What to buy, what to buy?? Några bra förslag till ens sambo som fyller år... 29 blir han för övrigt. Jösses... Jag är tillsammans med en gammal gubbe, för jag är ju fortfarande 21!?!
Att jag blir 24 iår känns avlägset och väldigt konstigt. Det var ju igår jag fyllde 18.
Nåja, förslag på presenter till Niklas kan lämnas i kommentarsfältet nedan. Jag tar tacksam emot alla förslag!
Jag har iofs några på lut själv, men får se vad det kan bli...

Nä, arbeta är det väl jag är här för, det syns ju på lönen... Slavlönen!

Sjukdom och helg

Jahapp, så var det ny vecka igen.
Var hemma torsdag - fredag. Förkyld och feber. Kul värre. Låg i sängen nästan hela torsdagen. Var ute en sväng till affären i fredags men jag var helt slut när jag kom hem...
Skönt att fått bort det iaf. Lite halsont kvar och lite snuva men det går ju över.
I lördags var det en sväng på Överby på schemat. Fick lämnat in min mobil, den skickas till Köpenhamn imorgon. Så kanske att jag får tillbaka den om 2 veckor i fungerande skicka då.
Just nu har jag min gamla Samsung, säkert 1,5 år sedan jag använde den. Niklas har ju haft den däremellan så den är lite naggad i kanten... Fick letat upp min gamla MP3 så jag iaf kan lyssna på musik på tåget fram och tillbaka till Göteborg.
Sen handlades lite annat, några böcker till mig, Niklas köpte en ring till (äntligen!). Nya kuddar och ett underlakan till, ett räcker ju liksom inte. De vanliga underlakanen fyller ingen funktion längre, de är ju alldeles för små för sängen nu ju. Fick ta oss en fika också, annars hade jag kreverat! Handlade lite mat och köpte present till Stefan, från Svenska Spel. Andelar och tipsrader. Det är ju det han gillar.
Igår bar det då av till Humlan eftersom Stefan ju fyller 32, idag dock. De hade handlat kladdkaka som vi mumsade på, gott. Tog en sväng förbi Niklas mamma också. Hon blir nog rätt glad när vi kommer, känns som det. Fick dock bli en snabb visit eftersom tvättid stod på schemat.

Vi fick en knäpp i lördag kväll. Halv 8, efter middag, blev jag trött på allt jävla hundhår som fastnad på mattan vid databordet. Så vi städade, och städade. Tog säkert en timma bara med mattan, å då var det inte så länge sen vi gjorde det sist. Körde hela mattan under databordet också så Ozzy inte kan gå på den så mycket. Ligga på den är det totalförbud mot. Likaså mattan under vardagsrumsbordet. Hallmattan är fritt fram för den är så lätt att damsuga av, de andra är aningens värre... Ja, vi höll väl på till halv 10 säkert.
Snacka om att ha ett intressant liv när vi börjar städa halv 8 en lördagkväll. Men då slapp jag ju se på Melodifestivalskiten! ;D ;D
image89
Vi beställde lite från BlåVittShoppen i helgen också.
En t-shirt till mig, en annan till Niklas och en söt pyjamas till Joel!
Måste ju fostra honom till rätt lag ju! :P

Bör även komma en body jag köpt till Amanda, den var bara så söt...image90











Får väl bli att man träffar dem till helgen som kommer. Har man inga egna barn får man ge till de som är närmast!
Iofs köper jag ju inget till Tess men jag känner ju inte henne heller. Träffar henne nästintill aldrig. Tråkigt men så är det... Jag umgås ju inte på det sättet med Stefan eller Marina.
Sen är jag ju gudmor till Amanda, och Joel är ju bara för go´! De två små filurerna har en alldeles egen plats i mitt hjärta dem!

Nä, arbetet väntar antar jag...